İSTANBUL / ATAŞEHİR - Lions Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu)

LİONS ÖZEL EĞİTİM MESLEK OKULU 2018/2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ PROGRAMI

1. Sayın müdürüm, Sayın Müdür Yardımcılarım ve öğretmenlerim, sevgili konuklar ve öğrenciler; Bugün 17 Eylül 2018. 2018/2019 Eğitim- Öğretim Yılının ilk günü..  Bugün eğitim ordusu ve onun neferlerinin ders zilinin çaldığı  gün..  Uzun soluklu yeni bir ders yılına sevinç ve heyecanla başlıyoruz bugün.2018/2019 Eğitim Öğretim yılı açılış programımıza hoş geldiniz.
  2. Ulu önder Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve 15 temmuz şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşını yönetmek üzere müzik öğretmenimiz Sayın Ayfer Özgür YİĞİT ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Sayın Seda SÜRMELİ’Yİ kürsüye davet ediyorum.

Okul, yaşamımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Ekmek gibi, su gibi bir gereksinmedir bizim için. Bizi sıcak bağrına basan bir yuvadır. Bu yuvanın sıcak kollarına bırakalım kendimizi. Bırakalım da yaşama hazırlasın bizi, güçlendirsin, yaşatsın.

1. Açılış konuşmasını yapmak üzere Sayın Okul Müdürü Sezgin ÇEKÜÇ’ü kürsüye arz ederim.

Yaşamın her döneminde eğitim ve öğretime gereksinim vardır. Bu kutsal görevi sürdüren, bugünlerin ve yarınların mimarı öğretmenlere, çağdaş ve demokratik bir toplum oluşturmak adına, büyük sorumluluklar düşmektedir.

1. Öğretmeneler adına konuşmasını yapmak üzere  Mustafa AKKURT’u kürsüye davet ediyorum.

Merhaba “ilk zil”in sesi

Ve birazdan tebeşir tozuna bulanacak eller, merhaba

Merhaba İstiklal Marşı

Merhaba vatan

Merhaba millet

Söylenmemiş ve söylenecek bütün merhabalara

Merhaba…

1. Yeni Eğitim-Öğretim yılının açılışı ile ilgili olarak konuşmasını yapmak üzere Serkan KILIÇ  isimli öğrenciyi kürsüye davet ediyorum.
  2. 2018/2019 öğretim yılının tüm eğitim dünyasına başarılar getirmesi umuduyla iyi bir ders yılı geçirmemişi dilerim.

Tem

2017/2018 SENE SONU ÖĞRETMENLER KURUL TOPLANTIMIZ HAFTA SONU 24 MADDE GÜNDEMLİ VE EKSİKSİZ KATILIM İLE YAPILDI.

Tem

OKULUMZDA RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ TATİLE ÇIKMADAN, 13/06/2018 TARİHİ ÇARŞAMBA GÜNÜ İDARECİ, ÖĞRETMENLER VE PERSONELLERLE BAYRAMLAŞMA TÖRENİ YAPILDI.

Haz

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Kane töreni Okulumuz Konferans Salonunuda Yapıldı.

Haz

19 MAYIS ATAÜRK"Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRIMINI OKULUMUZ KONFERANS SALONUNDA HAZIRLANAN TÖREN PROGRAMI DOĞRULTUNUDA KUTLADIK.

May

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı okul pikniğimiz Dudullu Osmangazi Korusunda yapıldı.

Haz

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Okul Kermesimiz Okulumuz Bahçesinde Yapıldı.

May

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Atafest Özel Eğitim Şenliği Watergarden Alışveriş Merkezinde yapıldı. Okulumuz atölyeleri ürünleri ile şenliğe katıldı.

Nis

BİLGİ YARIŞMASI FİNALİ 13/04/2018 CUMA GÜNÜ YAPILDI. OKUL REHBERLİK SERVİSİMİZİN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU BİLGİ YARIŞMASI FİNALİNDE GÜZELLİK/CİLT BAKIMI ATÖLYESİ ÖĞRENCİLERİ 1. OLMUŞTUR.ÖĞRENCİLERİMİZİ VE ÖĞRETMENLERİMİZİ TEBRİK EDER, BAŞARILAR DİLERİZ!

Nis

12.04.2018 günü tüm öğrence ve öğretmenlerimizil önce Darıca Hayvanat Bahçesi gezisine katıldık. Ardından Pendikte bulunan Özgür Şef Deli Kasap isimli restauranta Özgür Şef sponsorluğunda yemek yedik,

Nis

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanlığınca düzenlenen 2. Özel Eğitim Materyal Yarışmasına okulumuz adına Yiyicek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Süleyman ÇİMAR, Resimli Yemek Tarifleri isimli materyal ile katılmış, yarışma sonucunda okulumuzu Teşekkür Belgesi gönderilmiştir.

Nis

Okulumuz rehberlik servisi önderliğinde tüm sınıfların katılımı ile 4 etap şeklinde bilgi yarışması düzenlendi. Tiyatro sanatçısı ve dizi oyuncusu Ebru KURAL´da düzenlenen yarışmaya izleyici olarak katıldı.

Nis

Okulumuz öğrencilerinden çeşitli işletmelerde staj yapanlar, sınıf ğretmenleri tarafından koordinatör öğretmenlerle beraber ziyaret edildi ve öğrencilerin iş yerlerindeki durumları ile ilgili bilgiler alındı.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, okulumuz El Sanatları Bölümü,Güzellik ve Cilt Bakımı Bölümü ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü tarafında hazırlanan sürpriz hediyelerle birlikte, okul yönetimince tüm kadın çalışanların katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde kutlandı.

Mrt

22-25 Şubat 2018 tarihleri arasında Beylikdüzü Tüyap Fuar Merkezinde, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ve Dünya Aşçılar Birliği tarafından  16. sı düzenlenen Uluslar Arası İstanbul Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen yemek yarışmasına, okulumuz yiyecek içecek bölümü öğrencileriden Yiğitcan YİĞİT ve Esra AÇIKGÖZ katılmış ve yaptıkları ürünler neticesinde madalya ve katılım belgesi almaya hak kazanmışlardır.