İSTANBUL / ATAŞEHİR - Lions Özel Eğitim Meslek Okulu

Lions Özel Eğitim Meslek Okulu

Küçükbakkalköy Mh.Uzay Sk.No1 Ataşehir / İSTANBUL
Vizyon
Özel eğitim gerektiren öğrencilerimizi, günlük yaşam becerilerini geliştiren, toplumsal yaşama ayak uydurabilen mutlu, sağlıklı, kendini geliştirebilen bir birey olarak yetiştirmeyi hedefleyen lider bir kurum olmak.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda, özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin; mesleki ve teknik eğitim alanında ve yetenekleri doğrultusunda seviyelerine uygun, becerilerini geliştirerek, topluma uyum sağlayan, özgüvenli, kendisine, ailesine faydalı olabilen gayretli, girişimci ve üreten bireyler yetiştirmek, mümkün olan en üst seviyeye gelmelerini, mutlu bir vatandaş olarak topluma katılımlarını sağlamaktır.
Başarılar
OKULUMUZUN BAŞARILARI 1.2012 YILINDA "MD 118-Y LİONS İŞ OKULLARI TURNUVASI"NDA 1.(BİRİNCİ)LİK KUPASI KAZANDIK. 2.2014 YILINDA "2. ENGELLİLER FUTBOL TURNUVASI"NDA 2.(İKİNCİ) OLDUK. 3.2014/2015 YILINDA "İBB İSEM İLAHİ OKUMA YARIŞMASI"NDA TUĞBA IŞIK 3.(ÜÇÜNCÜ) OLMUŞTUR. 4.2014/2015 YILINDA "ÖZEL EĞİTİM OKULLARI ARASINDA YAPILAN 3. ENGELLİLER FUTBOL TURNUVASI"NDA 3.(ÜÇÜNCÜ) OLDUK. 5.2019 YILINDA "ULUSLARASI İSTANBUL MUTFAK GÜNLERİ ÖZEL GEREKSİNİMLİLER" DALINDA ALTIN MADALYA KAZANDIK. 6.2021 YILINDA ATAŞEHİR İLÇESİNDE 16 OKULDAN TEK ÖZEL EĞİTİM OKULU OLARAK OKULUMUZ TARİHİNDE İLK KEZ "TÜBİTAK 4006 FUARI" YAPMAYA HAK KAZANDIK. 7. 2022 YILINDA OKULUMUZ 2020/2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DÖNEM MEZUNLARIMIZDAN İ. CEM KUTUR ADLI ÖĞRENCİMİZ EKPSS SINAVINDA 89,89531 PUAN ALARAK İSTANBUL/MERKEZ/TAŞRA YH/11 ADALET BAKANLIĞI-HİZMETLİ OLARAK ATANMIŞTIR. 8. 2022/2023 YILINDA 19.ULUSLARARASI İSTANBUL MUTFAK GÜNLERİ GASTRONOMİ YARIŞMASINDA 5 ÖĞRENCİMİZ ALTIN MADALYA VE GOLD SERTİFİKA ALDIK. 9. 2023/2024 YILINDA 20.ULUSLARARASI İSTANBUL MUTFAK GÜNLERİ GASTRONOMİ YARIŞMASINDA 3 ÖĞRENCİMİZ ALTIN MADALYA VE GOLD SERTİFİKA ALDIK.
Öğretim Şekli :TAM GÜN EĞİTİM
09.30-14.50
Ulaşım
Okulumuz merkezi bir noktada olup, bir çok otobüs ve minibüsün geçiş güzergahında bulunmaktayız. Ayrıca Parseller- Bostancı metro hattı İçerenköy Metro durağında inilerek ulaşım sağlanmaktadır
Servis Bilgisi
OKULUMUZ TAŞIMALI EĞİTİME TABİDİR. SERVİS GÜZERGAHLARIMIZ ATAŞEHİR, MALTEPE, ÇEKMEKÖY, ÜMRANİYE, SANCAKTEPE VE SULTANBEYLİ SERVİSİMİZ VARDIR.
Yerleşim Yeri
Okulumuz, Ataşehir Anadolu Lisesi (Eski Adı ile Su Deposu) Durağına yakın,aynı zamanda Ataşehir Anadolu Lisesinin Karşısında, Tapu Dairesinin Arkasında bir noktada yer almaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İstanbul il merkezine uzaklığı 12.70 km mesafede yer almaktadır.İlçe merkezine ise yaklaşık 500 m. uzaklıktadır.
İSTMEM´E RUTİN OLARAK GÜÜNCEL KONTENJAN BİLGİLERİ GİRİLMEKTEDİR.
OKULUMUZ PUANLA VE SINAVLA ÖĞRENCİ ALMAMAKTADIR.
OKULUMUZ PUANLA VE SINAVLA ÖĞRENCİ ALMAMAKTADIR.
Sportif Etkinlikler
OKULUMUZ TÜM SPORTİF ETKİNLİKLERE KATILMAKTADIR FUTBOL,BASKETBOL,MASA TENİSİ,VOLEYBOL
TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI
AB PROJELERİ, İSTANBUL KALKINMA AJANSI PROJELERİ, E TWİNNİG
Diğer Hususlar
Okulumuzdaki kayıt-kabul ve eğitim-öğretim faaliyetleri 07/07/2018 tarih ve 30471 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği’ ne uygun olarak gerçekleştirilmektedir. Okulumuza kayıtlar il veya ilçe Özel eğitim kurulu ve Rehberlik ve Araştırma merkezinin kararıyla gerçekleştirilmektedir.